Su Ürünleri Bölümü Hakkında Bilgiler
Su Ürünleri Bölümü Hakkında Bilgiler adlı bu yazımızda sizlere bu bölümde okutulan dersler,bölümün amacı,gereken nitelikler,kazandıkları unvan,mezuniyet sonrasında çalışabilecekleri iş alanları ve ortalama kazanabilecekleri gelirleri derledik.
Su Ürünleri Bölümü Hakkında Bilgiler adlı bu makaleyi okuduktan sonra diğer meslekler hakkında bilgi almak isterseniz anasayfamızdan meslekler adlı sayfamızı kontrol edebilir yada sağ üst köşeden istediğiniz mesleği yazıp araştırabilirsiniz.
Su Ürünleri Bölümü’nün Amacı
Eğitim süresi 2-4 yıl olan su ürünleri bölümünde matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilim; balık, ıstakoz, kerevit gibi su hayvanlarının avlanması, bunların havuzlarda üretilmesi ve pazarlanması alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir.
Su Ürünleri Bölümü Programında Okutulan Belli Başlı Dersler
Su ürünleri programında matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilim derslerinden başka ekoloji, balık üretim teknolojisi, su kimyası ve kirlenmesi, balık besleme ve yem teknolojisi, av malzemeleri yapım tekniği, kooperatifçilik ve modern işletme tekniği gibi dersler okutulmakta, uygulamalar yaptırılmaktadır.
Su Ürünleri Bölümü için Gereken Nitelikler
Su ürünleri bölümünde okumak isteyen öğrencilerin, başta biyoloji olmak üzere, temel bilimlere ilgi duymaları, açık havada çalışmaktan ve balık yetiştirmekten hoşlanmaları beklenir.
Su Ürünleri Bölümü Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Su ürünleri bölümünü de başarıyla tamamlayıp mezun olan öğrencilere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir. Su ürünleri alanında çalışan ziraat mühendisi, balık, ıstakoz, sünger vb. su hayvanlarının avlanma mevsimi ve avlanma teknikleri konusunda balıkçıları aydınlatır. Su ürünlerinin havuzlarda üretimi için yumurtaların havuzlara yerleştirilmesi, havuzların mikroplardan arındırılması, balıkların doğal veya yapay yemlerle beslenmesi, ambalajlanması ve pazarlanması ile ilgili işleri su ürünleri, ziraat mühendisinin denetimi altında yürütür.
Su Ürünleri Bölümü’nün Çalışma Alanları
Su ürünleri alanında yetişen ziraat mühendisi, devlet sektöründe veya özel sektöre ait su ürünleri üretim merkezlerinde çalışabilir veya kendileri özel üretim yeri açabilir.
Su Ürünleri Bölümü Maaşları
Özel sektörde su ürünleri bölümünden mezun olmuş ziraat mühendisleri başlangıç olarak ortalama 3500 ile 4000 tl arasında iş başı yaparlar.Aradaki 500 tl lik fark ise çalışan bireyin eş ve çocuk durumuna göre değişebilmektedir. Ayrıca özel sektörde de tecrübe ve deneyim arttıkça maaş oranlarıda o derece artar aylık 10.000 tl bile kazanabilmektedirler.
Kamu Alanında Çalışma imkanı bulan su ürünleri bölümü mezunu (ziraat mühendisi) 8-1 memur kapsamında iş başı yapacağında 2019-2020 net maaşları 5250 olmakla beraber çocuk ve eş durumuna göre ayrıca yıllık enflasyona bağlı olarak maaşları 6000 tl yi bulabilmektedir.
İlginizi Çekebilecek Konular
⇒ Lgs Puan Hesaplama MEB (2019-2020)
⇒ 2020 YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımları (ÖSYM)
⇒ TYT Deneme Sınavları PDF İndir (2019)
⇒ AYT Deneme Sınavları PDF İndir
⇒ Töder Türkiye Geneli (TYT-AYT) Denemeleri PDF
⇒ Lgs Puan Hesaplama MEB
⇒ TYT Konuları ve Soru Dağılımları
⇒ AYT Konuları ve Soru Dağılımları
⇒ 9-10-11. Sınıflar Bursluluk Sınavı Soruları 2019
Yoruma kapalı.